Buka ménu utama
Inséktisida (Tanzania)

Inséktisida nyaéta péstisida nu pikeun ngabasmi serangga (insékta), kaasup ovisida (pikeun endogna) jeung larvisida (pikeun larvana). Ieu péstisida dipaké pikeun kaperluan tatanén, kedokteran, industri, jeung rumah tangga. Ngaronjatna hasil tatanén salila abad ka-20 dianggap minangka hasil tina dipakéna inséktisida[1]. Kiwari, kahariwang mimiti mucunghul ku sabab péstisida bisa ngaganggu ékosistem, malah bisa ngaracunan sasatoan jeung manusa anu lain targétna.

Pangaruh lingkunganÉdit

Balukar ka spésiés nontargétÉdit

Sababaraha inséktisida bisa maéhan atawa ngabahyakeun lain ukur hamana. Pikeun conto, manuk bisa karacunan mun ngahakan sisikian anu anyar disemprot inséktisida.[2]

RujukanÉdit

  1. van Emden HF, Pealall DB (1996) Beyond Silent Spring, Chapman & Hall, London, 322pp.
  2. Palmer, WE, Bromley, PT, and Brandenburg, RL. Wildlife & pesticides - Peanuts. North Carolina Cooperative Extension Service. Retrieved on 14 October 2007.

Bacaan salajengnaÉdit

  • McWilliams, James E., “‘The Horizon Opened Up Very Greatly’: Leland O. Howard and the Transition to Chemical Insecticides in the United States, 1894–1927,” Agricultural History, 82 (Fall 2008), 468–95.

Tumbu kaluarÉdit

Tempo insecticide dina Wiktionary, kamus bébas.