Buka ménu utama
Ion Karbonat

Ion nyaéta atom atawa gabungan sabaraha atom nu miboga muatan listrik positif atawa negatif.[1] Ion positif disebut kation, kawangun lamun atom ngaleupaskeun elektron nu dipikabogana.[1] Sedengkeun ion negatif atawa anion kawangun lamun narima elektron ti luar.[1]

ReferensiÉdit

  1. a b c Astuti, Dian Wuri. 2009. Cepat Tutas Kuasai Kimia. Jakarta:Galangpress Media Utama ISBN 9786028276030