Buka ménu utama

Jampé nyaéta mantra anu dipapatkeun atawa dipaké pikeun ngubaran atawa ngaleungitkeun kanyeri, kasakit, atawa kabiasaan anu teu hadé sangkan jadi hadé, cageur, jeung sajabana.

Contona jampéÉdit

Jampé ka budak nu sok ceurik baé:

Nyi Ara-ara
Nyi Iri-iri
Ulah sok jail ka adi
Tuh, da sia bawa ngajadi
Jep meneng si jabang bayi

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Drs. Budi Rahayu Tamsyah, spk., Kamus Istilah Tata Basa jeung Sastra Sunda, 1999