Jatiya Sangsad (Basa Benggala: জাতীয় সংসদ Jatio Shôngshod) atanapi Majelis Nasional nyaéta parlemén nasional Bangladés. Parlemén Bangladés kiwari miboga 345 korsi, 45 korsi di antarana husus pikeun wanoja. Pamilihan Umum Parlemén Nasional ka-9 dilaksanakeun dina 29 Désémber 2008[1]. Dina kondisi umum, pamilihan umum dilaksanakeun unggal 5 taun.

Majelis Nasional
Jatiyo Sangshad
জাতীয় সংসদ
100px
Type
RupaKamar tunggal
Pajabat Luhur
Juru CariosAbdul Hamid
Députi Juru CariosShawkat Ali
Struktur
Anggota345 (45 korsi husus wanoja)
Jatiyo Sangshad - 2012 Distribution.png
Kelompok pulitik
     Koalisi Pamaréntah (263)
  •      BAL (230)
  •      JP (27)
  •      JSD (3)
  •      WPB (2)
  •      LDP (1)


Oposisi

Pamilihan umum
Pamilu kamari29 Désémber 2008
Balé patepungan
Sangshad 2.jpg
Jatiyo Sangshad Bhaban,
Sher-e-Bangla Nagor, Dhaka,
Bangladés
Ramatloka
http://www.parliament.gov.bd/

Parlemén aya di Jatiyo Sangshad Bhaban (জাতীয় সংসদ ভবন Jatio Shôngshod Bhôbon) dirancang ku Louis Kahn.[2]

Partéy mayoritas ayeuna nyaéta Liga Awami Bangladés.

Sumber jeung rujukanÉdit

Tingali ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit


Citakan:Bangladés-stub