Jengglong mangrupikeun alat musik anu asalna ti daérah Jawa Barat, alat musik ieu masih aya dina kulawarga anu sami sareng bonang, saron sareng goong ogé kendang Sunda.

Jengglong dipaénkeun ku pencét, alat ieu ngagaduhan nada dasar pentatonis, nyaéta skala 5 catetan.

Biasana éta ngagaduhan nada Pelog, sareng sering diputer dina pagelaran degung, benten sareng Bonang anu berperan salaku peringkat tina musik degung, fungsi jengglong ieu salaku iringan dina musik degung.

Tutumbu kaluarÉdit