Jeruk purut nyaéta jenis jeruk nu kaasup kana keluarga Rutaceae, umumna mah buah jeung daunna sok dipaké pikeun obat tradisional.[1] Salian ti éta, daunna bisa dipaké keur masak.[2] Kulitna sok dipaké pikeun ubar bisul, barusuh, radang kulit, radang payudara, kulit sisitan, jeung kulit ngelupas.[3]

Jeruk Purut

RujukanÉdit

  1. Dhavesia, Vika (2017). [e-journal.uajy.ac.id/11897/4/2BL01284.pdf "SKRIPSI UJI AKTIVITAS ANTIBAKTERI EKSTRAK DAUN JERUK PURUT ( Citrus hystrix D. C.) TERHADAP Pseudomonas aeruginosa DAN Staphylococcus epidermidis"]. Biologi. e-journal.uajy.ac.id/11897/4/2BL01284.pdf. Diakses pada 22 Januari 2018. 
  2. Adnamazida, Rizqi. "Khasiat cantik dan sehat dari jeruk purut | merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/sehat/khasiat-cantik-dan-sehat-dari-jeruk-purut-keluarga-buah.html. Diakses pada 2018-01-22 
  3. Dalimartha, Setiawan (2006). Atlas Tumbuhan Organik Indonesia. Jakarta: PT Pustaka Pembangunan Swadaya Nusantara. p. 190. ISBN 979-661-065-5.