Buka ménu utama
jukut Jarum
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Poales
Kulawarga: Poaceae
Génus: Andropogon
Spésiés: Andropogon aciculatus

Jukut jarum (Andropogan aciculatus) nyaéta salah sahiji tutuwuhan jukut tina génus Andropogan nu asup kana kulawarga Poaceae (Jujukutan).[1][2] Tutuwuhan ieu masih kénéh patali jeung akar wangi, Palmarosa, jeung séréh.[1] Tutuwuhan ieu sumebar lega di daérah tropis Asia, Polinesia jeung Australia dina daérah handap.[3] Jukut ieu loba pisan di padang jukut di dataran Asia, batangna nu ngarayap nyegah kana sato angon jeung katincakan.[3] Sato nu nu néangan jukut ieu sok kaserang parah tina buah asak anu kalus basal nyungcung nu napel kana buluna.[3] Mun kitu, buah bakal asup kana daging jeung nyababkeun ulserasi lega.[3]

Ieu mangrupa spésiés jukut nu tumuwuh ngarayap kuat dina taneuh, miboga rimpang nu kuat, miboga batang nu bisa naék nepi ka 45 cm.[2] Malah kembangna tumuwuh leutik, panjangna 7,5–10 cm, jeung loba cabang nu ramping.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b (id)Plantamor (diakses 6 maret 2016)
  2. a b c (en)Andropogan aciculatus (diakses 6 Maret 2016)
  3. a b c d (en)Andropogan acicullatus (diakses 6 Maret 2016)