Kaamanan nyaéta hiji kaayaan di mana sagalana kalindung tina bahya, kacilakaan atawa karugian, nu biasana datang ti luar.

Mesin sinar-X jeung detektor logam dipake keur ngadlikeun naon wae nu diidinan pikeun ngaliwatan périméter kaamanan bandara
Security spike nyegah gated community di tungtung wétan London

Dina telekomunikasi, istilah kaamanan mibanda harti:

  • Kondisi nu dihasilkeun tina ngadeg jeung dijagana pangukuran nu sipatna nyegah (protéktif) nu nu mastikeun kaayaan teu kaganggu ku pangaruh luar.
  • Kondisi nu ngahalangan jalma nu heneu dibéré kawenangan pikeun ngakses informasi resmi nu perlu dilindungan patali jeung kaamanan nasional.
  • Pangukuran ku unit militer, hiji aktivitas atawa instalasi keur nyalindungan tina sagala aksi nu ngaganggu efektifitasna.

Sumber: ti Federal Standard 1037C jeung ti Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms

Kategori kaamananÉdit

Tipeu kaamananÉdit

Konsep kaamananÉdit

Sababaraha konsép aya dina widang kaamanan.

  • Résiko - kamungkinan kajadiannu nyababkeun leungit
  • Anceman -métodeungaréalisasikeun resiko
  • Countermeasure - cara ngeureunkeun anceman
  • Pertahanan dina kajeroan - ulah saukur gumantung kana hiji cara ngamankeun wungkul.
  • Jaminan - hambalan jaminan yén hiji sistim kaamanan bakal jalan saperti nu dipiharep.

Ahli kaamananÉdit

RujukanÉdit