Kaca patri stained glass nyaéta kaca anu dipotong sareng dikombinasikeun deui maké timah lééh/cair pikeun ngabentuk pola anu tangtu. [1]

Kaca patri di hiji jandela

Jinis kacaÉdit

Potongan timah dina kaca patri aya 3 warna, nyaéta pérak, emas , sareng hideung. Pola atawa pola kaca patri rupa-rupa pisan, mimitian ti pola tutuwuhan , sasatoan, atawa benang. Karajinan kaca patri, sok disebut ogé kaca dekoratif.[1]


Ayeuna, aya 2 jinis kaca patri di pasar, nyaéta kaca 1 lapis sareng kaca 3 lapis. Bédana aya dina harga sareng kakandelan sareng cara miarana. Kusabab bentukna anu canggih sareng katempo méwah, kaca sarups ieu biasa dianggo di imah anu gaya wangunanna klasik sareng Méditérania. Kaca jenis ieu ogé sering dianggo salaku unsur hiasan di garéja.[1][2]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c F. Manurung, Enzeline (2010). 30 Inspirasi Desain Rumah BertingkatF. Manurung. TransMedia: John Wiley & Sons. p. 39. ISBN 9789797991630.  Disungsi18 Peb 2022
  2. Gunandi, Indra (2010). 101 Disain JendelaGunandi. Jakarta: Niaga Swadaya. p. 48. ISBN 9789792636239.  Disungsi18 Peb 2022
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan