Kaléng téh nyaéta wadah tempat neundeun paket dahareun, inuman , atawa produk lianna anu dijieun tina logam coated. Dina kaléng , kadaharan bisa dipanaskeun nepi ka suhu maksimal. Ku kituna, sakabéh mikroba anu hirup bakal paéh.

Kaleng Kurupuk
Kaléng Kurupuk

SajarahÉdit

Kaléng téh mimiti kapanggih ku Nicolas Appert dina dékade tina 1800s-an. Ieu produk dipaténkeun ku Englishman, Petrus Durand dina taun 1810an. Dina abad ka-19 katompérnakeun, kaléng jadi bahan standar keur mungkus produk sangkan teu gampang kadaluarsa [1]. Di Amerika Serikat, taun 1901, American Can Company dibangun. Harita, ieu pausahaan ngawangun 90% kaléng Amerika Serikat.[2]

RujukanÉdit

  1. Geoghegan, Tom (2013-04-21). "BBC News - The story of how the tin can nearly wasn't". Bbc.co.uk. Diakses tanggal 2013-06-04. 
  2. American Can Company: Revolution in Containers, Excerpts of William C. Stolk; Address of The Newcomen Society of North America, April 21, 1960 - Printed July 1960, from oilcans.net, retrieved 16 July 2010