Kapuloan nyaéta ranté atanapi kelompok kapuloan pulo, pulo anu diwangun ku tektonik. Kecap "Kapuloan" asalna tina basa Yunani ἄρχι- - arkhi- ("sirah") sareng πέλαγος - pelagos ("laut") anu asalna tina rekonstruksi linguistik Yunani abad pertengahan ἀρχιπέλαγος tepatna kanggo Laut Aegean sareng, engké, dina mindahkeun cara pikeun ngarujuk kana Archipelago linguistic Aegean atanapi ngarujuk kana jumlah ageung pulo. Ayeuna ilaharna dianggo anu ngarujuk kana sagolongan pulo anu ageung sapertos sumebar di Laut Aegean.[1]

Kapuloan dina wates Thailand jeung Myanmar anu diwangun ku 800 kelompok pulo

RujukanÉdit

  1. "Archipelago". Farlex, Inc. 6. 2008. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2008. Diakses tanggal 2008-10-02.