Ki Bako nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Ehretia javanica Blume.Lian ti éta dipikawanoh ogé kalayan ngaran kendal kebo, cabukan di tatar sunda.[1]

Tempat ayanaÉdit

Ieu tatangkalan ayana di Pulo Jawa jeung Kapuloan Sunda (Bali, Sumbawa, Flores).[1]

KagunaanÉdit

Ieu tatangkalan kagunaanna keur kontruksi bangunan, furnitur, parabot, gagang alat keur bingkai jeung ngahias parahu alit.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c .Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura. Bogor, Indonesia.: Bagian Botani Hutan Lembaga Penelitian Hutan, Bogor, Indonesia. 1976.