Kippah atawa kipa, Ogé dipikawanoh salaku yarmulke nyaéta topi satengah buleud atawa lempeng nu bentukna jiga piring, biasana dijieun tina lawon, mindeng dipaké ku lalaki Yahudi Ortodoks pikeun nyumponan sarat adat anu diatur ku sababaraha pihak pejabat halachik ortodoks anu sirahna ditutupan sapopoé, jeung kadang dipaké ku lalaki jeung kadang ku awéwé di masarakat Konsérvatif jeung Pembaruan nalika keur ngadu'a.

Kippah

Tipe jeung variasiÉdit

Gambar Tipe Gerakan
  Dijait Agama Zionisme, Modern Ortodok Modern, [1] Yudaisme Konservatif, [2] Yudaisme Reformasi
  Kulit Ortodok Modern, Yudaisme Konservatif, Yudaisme Reformasi
  Beludru hideung Yeshivish, Haredi
  Satin Yudaisme Konservatif, Yudaisme Pembaruan
  Nyulam bodas Loba urang Yerusalem maké saukuran sirah maranéhannana, ukuran rajutan bodas kippah, kadang maké pom-pom atawa rajutan rumbai di luhurna. Sababaraha Hasidim Breslov, pengikut Rabi Yisroel BER Odesser, maké kalawan mantra incantation Na Nach Nachma Nachman Meuman boh rajutan atawa ditenun di luhurna. [3]
Bukhara [4] Kasohor di antara barudak, jeung dipaké ogé ku Yahudi libéral, féminis jeung réformis. [5]
Yaman Biasana buludru hideung nu ukuranna 1-2 cm. Jalur emboider di sakurilingna mibanda pola géométri, kembang atawa paisley multi warna.

RéférénsiÉdit