Konvérter analog ka digital

Konverter analog ka digital atawa ilahar disingget jadi ADC mangrupa périferal fungsi anu ngarobah sinyal analog kana sinyal digital. Kumaha gawéna ngawengku tilu prosés, nyaéta:

  1. Prosés sampling
  2. Prosés kuantisasi
  3. Prosés coding

ADC geus diperlukeun dina sistem kadali, utamana dina Controllers block jeung / atawa sensor. Sistem kontrol anu ngagunakeun ADC di dinya disebut ogé sistem kontrol digital[1]

RujukanÉdit

  1. admin. "Pengertian Sistem Kontrol Digital". KATAKOALA (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-05-16.