Buka ménu utama
Kuya

Kuya darat atawa ilaharna mah disebut kuya hungkul (Genus Amyda) nyaéta salah sahiji genus sato réptil dina ordo Testudinata (Bangsa kuya).[1] Kuya bisa waé loba rupana dina ukuran, kelir, tempat hirup, jeung dedeganna. Kuya mibanda ciri anu mandiri tayalian tonggong (karapas) jeung beuteungna (plastron) mibanda tameng sok disebut ogé batok anu teuas tur kuat, mangsa aya bahaya kaopat sukuna bisa ngarelok kajero batok kitu ogé huluna anu katempo tiluar tinggal batokna anu teuas [2] . di mana geus ngarasa aman tina bahaya, suku jeung huluna kaluar deui lalaunan tuluy leumpang kawas sasari [3].

ReferensiÉdit

 



Tutumbu kaluarÉdit

Wikipustaka mibanda tulisan nu leuwih lengkep ngeunaan ieu dina kaca
Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Kuya darat ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity