Lémbér beureum
Auricularia auricula-judae JPG.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. auricula-judae
Ngaran binomial
Auricularia auricula-judae

Lémbér beureum (Auricularia auricula-judae, sinonim Auricularia auricula, Hirneola auricula-judae) nyaéta salah sahiji spésies tina kelas supa geunyal Heterobasidiomycetes (jelly fungi) nu awak buahna boga warna coklat kolot semu beureum sarta wangunna jiga daun ceuli manusa.

Awak buah boga tékstur geunyal sarta di alam bébas tumuwuh dina tangkal paéh anu baseuh sarta beueus.

Lémbér beureum garing ilahar dipaké dina sagala rupa asakan di Asia.

Tempo ogéÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. Buckzacki, Stefan (1982). Collins Gem Guide: Mushrooms and Toadstools.

Tumbu ka luarÉdit