Wewengkon anu katutupan ku Lémpeng Éurasia.

Lémpéng Éurasia nyaéta lémpéng utama anu katilu panggedéna. Éta kalolobaan diantara Éropa, Rusia sareng bagian Asia. Lémpéng ieu diiringkeun antara Lémpeng Amerika Kaler sareng Afrika di belah kalér sareng kulon.

Sisi kulon nganggo wates lémpéng anu béda tibatan lémpèng Amerika Kalér. Sisi kidul lémpéng Éurasia sabeulah palebah lémpéng Arab, India sareng Sunda.

Balét ka peuntas Islandia dimana éta ngagentosan nagara janten dua bagian anu misah dina laju 2,5 dugi ka 3 cm per taun. Pélat Éurasia oge nyimpang lémpeng Amerika Kalér dina laju kira-kira 3 sentimeter per taun.[1]

RujukanÉdit

  1. Richards, Robert. "Eurasian Plate: Tectonic Boundary and Movement". Earth How (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-08.