Buka ménu utama

Linköping [ˈlɪnːˌɕøːpɪŋ] nyaéta salah sahiji dayeuh di Swédia kidul, kalayan pangeusi 148,859 urang dina taun 2013.[1] Mangrupa puseurna Munisipalitas Linköping sarta puseur dayeuh County Östergötland. Linköping ogé mangrupa tempat kauskupan di Kauskupan Linköping (Garéja di Swédia) sarta kawentar ku katedralna. Linköping mangrupa puseur wewengkon budaya buhun tur ngarayakeun tepung taunna nu ka-700 dina taun 1987. Nu ngadominasi suku langit dayeuh ti kajauhan nyaéta munara katedralna.

Linköping
Alaun-alun di Linköping
Alaun-alun di Linköping
Motto: 
Linköping - nalika ide datang kana kahirupan
NagaraSwédia
PropinsiÖstergötland
CountyCounty Östergötland
MunisipalitasMunisipalitas Linköping
NgadegAbad ka-12
Lega
 • Kota42,16 km2 (1,628 sq mi)
Luhurna
45 m (148 ft)
Pangeusi
 (31 Désémber 2010)[1]
 • Kota104.232
 • Kapadetan25/km2 (64/sq mi)
 • Métro
140.367
Zona wanciUTC+1 (CET)
 • Usum Panas (DST)UTC+2 (CEST)
Kode pos
58x xx
Kode wewengkon(+46) 13
Ramatlokawww.linkoping.se

Kiwari Linköping kasohor ku universitasna katut industri téhnologi luhurna. Linköping boga maksud nyieun kamekaran dayeuh nu tuluy tinuluy sarta ngarencanakeun pikeun jadi komunitas nétral karbon dina taun 2025.

SajarahÉdit

Citakan:Unreferenced section

 
Katedral Linköping disawang ti béh wétan.
 
Linköping ditempo ti béh kulon, di Suecia Antiqua et Hodierna.
 
Hunnebergsgatan: jalan heubeul kalayan cagar wangunan kuna.

Ieu dayeuh kawasna mah dingaranan dumasar kana kumpulan Lionga ting nu dumasar kana Hukum Skandinavia Abad Panengah mah mangrupa thing pangpentingna di Östergötland. Lokasi persisna ieu Lionga ting henteu kanyahoan, tapi kawasna mah sapanjang Eriksgata. Köping hartina aya pasar di dinya.

Warga nu kasohorÉdit

TatanggaÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit