Lodong, mariem lodong atawa mariem awi nyaéta hiji kaulinan tradisional nu dijieun tina awi.[1] Ieu kaulinan téh dipaénkeunna ku cara diseuneut sangkan ngahasilkeun sora ngabeledug anu tarik. Dina tradisi masarakat Sunda, ieu lodong téh dijieun sarta dipaénkeun nalika bulan puasa, rék lebaran ogé dina kagiatan 17 Agustusan.[2]

Lodong keur diseungeut

Dicutat tinaÉdit

  1. Sumarsono, Tatang (1995). Mahér basa Sunda: pangdeudeul pangajaran basa Sunda. University California: Geger Sunten. p. 70.  Disungsi26 Maret 2021
  2. Danadibrata, R.A (1862). Kamus Basa Sunda. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 171. Diakses tanggal (disungsi) 26 Maret 2021.