Buka ménu utama
Lodong paranti mawa cai
Lodong dipaké nyadap kawung

Lodong nyaéta parabot pikeun mawa cai dijieun tina tangkal awi ukuranana kira-kira saméter leuwih disésakeun ruas nu panghadapna, bari dipolongoan keur nyangreudkeun tali. Terus maké tali di tungtung nu luhur jeung nu handap. Cara mawa caina dieusian dina pancuran tuluy disangkéh.

Keur nyadapÉdit

Kapungkur waktu kolot urang jeneng kénéh, sok nyaksian ti mimiti nyadap kawung maké lodong nu digantungkeun dina tangkal kawung keur ngawadahan cai legén. Naékna maké sigay nu dijieun tina awi atawa gombong nu disarandékeun kana tangkal kawung, biasanya isuk-isuk diilik-ilik lamun geus pinuh dicokot diturunkeun terus dibawa ka imah, dibahékeun kana kékékéng nu gédé dina hawu diseuneuan terus tepi ka ngagolak lila-lila cai legen téh saat jadi liket, Prosésna rada lila. Sageus liket diangkat, terus bahan gula diasupkeun kana citakan, diangin-angin nepi ka garing. Jadi gula kawung, baruleud.