Buka ménu utama

Lukman Hakim Saifuddin (Lahir di Jakarta, Minggu 25 November 1962; umur 56 tahun) Nyaéta Menteri agama Indonesia anu ngajabat mulai ti tahun 2014. Lukman hakim saifuddin nyaéta anak ti Saefuddin zuchri sareng Solichah, Bapakna ogé nyaéta menteri agama periode 1964 - 1968.

Lukman Hakim Saifuddin
Menteri Agama Indonesia ka-ke-22
Masa jabatan
9 Juni 2014 – 20 Oktober 2019
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Saméméhna Suryadharma Ali
Agung Laksono
(Palaksana Tugas)
Sanggeusna Fachrul Razi
Wakil Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat Republik Indonesia
Masa jabatan
4 Oktober 2009 – 8 Juni 2014
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Sanggeusna Achmad Dimyati Natakusumah
Katerangan lian
Gumelar 25 Nopémber 1962 (1962-11-25) (yuswa 56)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Kabangsaan Bandéra Indonésia Indonesia
Partéy pulitik 20px PPP
Pameget/istri Trisna Willy
Murangkalih Naufal Zilal Kemal
Zahira Humaira
Sabilla Salsabilla
Alma mater Universitas Islam As-Syafiiyah
Ageman Islam
Tanda tangan Tanda tangan Lukman Hakim Saifuddin

Kasang TukangÉdit

Ti leuleutik Lukman hakim Saifuddin hirup dina lingkungan tradisi Nahdatul Ulama (NU). Diajar agama jeung ngaji ka indungna, Sakola SD jeung SMP-na nyaéta didaerah jakarta. Manéhna asup ka pondok modern Darussalam Gontor, Ponorogo, Jawa timur lulus dina usia 21 tahun. Saatos lulus Lukman nuluykeun kuliah di Fakultas Dakwah, Universitas Islam As-syafiiyah, Jakarta. Lukman hakim saifuddin aktif dina kapangurusan Nahdatul Ulama (NU), Lukman ogé aktif dina bidang kajian, palatihan, jeung panalungtikan.[1]


Atikan[2]Édit

KarirÉdit

Riwayat OrganisasiÉdit

  • Ketua PH DPP PPP (2007-2012)
  • Sekretaris PH DPP PPP (2003-2007)
  • Ketua Lembaga Pusat Pendidikan dan Pelatihan DPP PPP (1999-2003)
  • Anggota Pengurus Lembaga Pusdiklat DPP PPP (1994-1999)
  • Sekretaris Forum Konstitusi (2004-sekarang)
  • Ketua Badan Pengurus Lakpesdam NU (1992-1995)
  • Wakil Sekretaris PP-LKKNU (1985-1988)
  • Sekum YISC Al-Azhar (1985-1988)
  • Wakil Ketua Bidang Pengembangan Program Yayasan Saifuddin Zuhri (1994-sekarang)

RujukanÉdit

  1. VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Lukman Hakim Saifuddin - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12. 
  2. "Profil - Lukman Hakim Saifuddin". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-10-12.