Magatru mangrupa tembang pupuh nu ngagambarkeun nu sedih, handeueul ku kalakuan sorangan, mapatahan.

Conto tembangÉdit

Conto kahijiÉdit

Majalaya, Ciparay, Banjaran, Bandung
Kopo reujeung Cisondari
Cicaléngka, Ujung Berung
Rajamandala, Cimahi
Lélés, Limbangan, Tarogong

Conto kaduaÉdit

Nun sumuhun nu iéu namina curuk
Nu sisi namina cingir
Nu tengah nami jajangkung
Nu deukeut cingir jariji
Anu pangageungna jempol

Sumber rujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit