Mobil numutkeun kamus nyaéta otomobil atawa oto (automobiel, asal tina autos basa Yunani nu hartina pribadi, jeung mobilis basa Latin anu hartina bisa obah, sarupa tutumpakan nu bisa maju lantaran maké béngsin.[1]

Pinneberg Mobil
Benz Mobil, 1886

Jenis-jenis MobilÉdit

Kapribadian lalaki disawang tina jenis mobilnaÉdit

Jenis mobilna (a) Hammer atawa SUV resep kana tangtangan jeung alam jadi ulah miharep bisa ngabantuan ngurus budak sabab resepna tangtangan.[2] (b) Sedan sporty Lalaki ieu miboga pamikiran anu praktis, jeung pinter, sarta miboga rasa cinta nu gedé kana hiji hal. Dina atikanna mangrupa jalma nu pinter jeung resep kana olahraga sarta pribadi anu marahamay jeung cocog jeung sagala hal anu kahayangna.[2] (c) Minivan ngagambarkeun lalaki anu gampang ambek sarta babarian.[2] (d) Jeep ngagambarkeun lalaki nu mikanyaah ka kulawargana tur anu dipikacintana sabab jeep téh mobil anu kuat anu bisa ngajagaan anu di jerona tina kahirupan .[2] (e) [Sedan mewah] ngagambarkeun lalaki anu mikacinta kaméwahan dina hirupna, kaasup jalma nu sarakah sabab ngarasa teu sugema waé teu malire ka sisi jeung kahirupan nu séjénna da ari jelema mah mahluk sosial teu bisa hirup mun euweuh bantuan ti nu séjén jadi kurang sosialis [2][3]

Angkutan mobilÉdit

Sateuacan ngangkut angkutan éta, payunna kedah mariksa alat-alatna, pariksa nomer-VIN tina mobil.[4]

Kontes mobilÉdit

Kontes mobil teras treuk "mobil taun", mimiti Eropa, teras Jepang sareng Amérika Kalér, ogé mobil sareng mobil trak dunya sareng internasional, dimana mobil tina kelas anu béda, produsén sareng nagara saling menang, janten seueur dipikanyaho.[5]

GaleriÉdit

 

SumberÉdit

  1. R.Satjadibrata.2005. Kamus Basa Sunda R.Satjadibrata . Bandung. Kiblat. Halaman250.
  2. a b c d e http://kosmo.vivanews.com/news/read/246448 -intip-kepribadian-pria-lewat-jenis-mobilnya (id) (diakses ping 16 Oktober 2011)
  3. http://www.dealermobiltoyota.co.id/daftar-pesaing-toyota-grand-avanza-veloz/ Daftar Pesaing Grand Avanza dan Grand Veloz (id) (diakses ping 16 Januari 2016)
  4. "Prosés angkutan mobil.". 
  5. "Kompetisi mobil sareng sajarah na.".