Mudik (ku KBBI sinonim jeung istilah mudik [1] ) nyaéta kagiatan jalma nu munara pikeun mulang ka lemburna.[2] Mudik di Indonésia idéntik kalawan tradisi taunan anu lumangsung saméméh libur kaagamaan utama, contona saméméh Lebaran, Natal & Taun Anyar, Idul Adha jeung Libur Nasional . Dina waktu éta, aya kasempetan

Motor anu bakal meuntas nalika mudik di Merak

pikeun ariung l jeung baraya anu sumebadipangumbaraan. Salian éna tin tangtos ogé silaturahmi jeung kolot. Angkutan anu digunakeun diantarana: kapangapungng, karé,t, kaplcai, , beus, jeung kandaraan pribadkawas i mobil jeung motor, malah treuk bisa dipaké pikeun mudik.

  1. "Hasil Pencarian – KBBI Daring". kbbi.kemdikbud.go.id. Diakses tanggal 2020-04-22. 
  2. Arti kata mudik – Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online