Buka ménu utama

Nirbita nyaéta ngaran Prabu Niwatakawaca mangsa keur ngora.[1] Inyana téh hiji raja raksasa nu ukur mibanda panon hiji, sabab nu hijina deui mah diganti ku kaca. [1] Kacida sakitna. [1] Dina hiji mangsa manéhna ngajorag kaindraan, pikeun mileuleuheungkeun Déwi Supraba. [1] Batara Indra tuluy ngadatangkeun Arjuna nu keur tatapa kalawan maké ngaran Cipta Ning. [1] Niwatakawaca perlaya ku Arjuna ku panah pasopati.[1] Ti inya Arjuna dikawinkeun ka Déwi Supraba minangka anugrah ti déwa.[1] Éta téh kabandungan dina carita 'Mintaraga', atawa 'Arjuna Wiwaha'. [1] Arjuna dibéré gelar Prabu Klitik Umbang Ali-ali atawa sok disebut Prabu Kiriti.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i Djajakusumah, Gunawan (2010). Léksikon Wawayangan. Bandung: Puspawarna. p. 91.