Buka ménu utama

Novel rumaja nyaéta novél nu eusi sarta pamacana para rumaja.[1] Umurna diwates keur budak SMA jeung perguruan tinggi prasarjana.Sacara psikologis umur ieu mindeng disebut miboga parobahan sacara émosional nu teu puguh,ciri masa pubertas.[1] Carita lolobana ngeunaan cinta pas SMA jeung sakola sakola sadarajat.Novel nu siga kieu mimiti ditulis ku Eddy D.Iskandar judulna Cowok Komersial jeung Gita Cinta dari SMA, éta téh disusul ku pangarang rumaja nu sejenna,siga: Yudhistira Ardi Noegraha, Teghuh Esha, Niken Pratiwi, Noorca Marenda, Yulie Ekayati, jeung nu sejenna.[1] Teu lepas ti istilahna nyaéta novel rumaja,malahan mah nu ngarangna ge rumaja,karya sastra siga kieu jadi harepan jeung bisa nampilkeun aspek edukatif.[1]

Istilah lain nu aya,jeung perkembangan nu justru leuwih loba paminatna nyaéta novel teenlit.[1] Kadua istilah dasarna mah sarua, tapi dina hubungan ieu sarua jeung prosés dina ngagunakeun sastra, novel teenlit, sarua jeung émitologina, novel-novel belasan taun, sanajan para rumaja mimiti, misalkeun usia 11 nepika 17 taun, sedengkeun rumaja éta téh umurna 17 nepika 25 taun.[1] Kumpulan rumaja dina umur anu bagéan kadua ieu téh butuh bacaeun anu leuwih dewasa sacara kaseluruhan anu disebut novel populer.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g Prof. (Em.) Dr.Nyoman Kutha Ratna,S.U. (2018). ENSIKLOPEDIA 2.000 Entri Istilah,Biografi,Karya,dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 510. ISBN 978-602-229-743-7.