Buka ménu utama
Ongol-ongol

Ongol-ongol nyaéta kadaharan tradisional nu dijieun tina bahan aci kawung, dilimpudan ku kalapa beunang marud, tur mibanda rasa amis.[1] Aci kawung mah gancang leyur jeung leuleus liat mangsa geus jadi adonan, sagigireun kitu rasa jeung teksturna mibanda ciri nu mandiri.[2] Bisa waé maké bahan tina tipung séjén, ngan baé rasa jeung teksturna kurang pas, kenteu kawas tipung aci kawung.[1] Sangkan leuwih alus tur pikaresepeun, ongor-ongol sok dijieun dina rupa-rupa kelir nu moronyoy.[2]

Eusi

Bahan-bahan anu dipakéÉdit

Bahan-bahan pikeun nyieun ongol-ongol kayaning:

Cara nyieunaÉdit

  1. Aci kawung dicampurkeun jeung gula maké cai saperluna, tuluy digolakeun bari dikocék-kocék nepika kuled
  2. Adonan nu kuled tadi, tuluy wadahan kana loyang atawa citakan, tunda sangkan tiis
  3. Mangsa geus tiis, adonan diteukteukan gedéna kurang leuwih tilu ramo atawa kuma pangaresep
  4. Sayagikeun kalapa beunang marud, purulukan uyah saeutik
  5. Tunda ongol-ongol luhureun kalapa beunang marud, tuluy bulak bali sangkan kabéh kasimbutan ku kalapa.[2]

Tutumbu kaluarÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. a b Peta 100 Tempat Jajan Dan Makan Legendaris di Bandung. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. 2009. p. 63. ISBN 9789792242911. 
  2. a b c d muhlisah, Her (2000). Aneka makanan ringan. Jakarta: Kanisius. p. 51. ISBN 9789796726356.