Orogéni

Interaksi antara litosfér sareng lémpéng téktonik

Orogeni (atawa Sabuk Orogenik) didamel nalika lémpéng buana diperas; ieu maksakeun litosfer Bumi (kerak jeung mantél paling luhur) pikeun tungkak jeung ngadorong bagian tina lémpéng buana ka luhur. Hasulna mangrupa hiji atawa sababaraha gunung-gunung. Biasana ieu kajadian nalika dua atawa leuwih lémpéng buana tabrakan. Sababaraha conto nyaéta gunung-gunung saperti Himalaya, Alpén jeung Appalachia.[1]

RéferénsiÉdit

  1. "Orogeny". Polarpedia. Diakses tanggal 2019-11-17. 

Tempo ogéÉdit