POST (Power On Self Test) Power On Self Test (POST) nyaéta sauntuyan prosés tés anu dipigaé ku PC (Personal Computer) dina waktos booting kanggo terang kaayaan komponén hardware bobotoh PC.[1] POST dipigawé waktos dina booting, matak bisa pamaké mikawanoh, ngomékeun, mendak kalepatan sareng ngaposisikeun lokasi kalepatan.[1] Sahingga tiasa nangtukeun lengkah pangsaéna.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c "Pengertian dan Fungsi POST pada Komputer". www.teorikomputer.com. Diakses tanggal 2017-10-26.