Buka ménu utama

POST (Power On Self Test) Power On Self Test (POST) nyaéta sauntuyan prosés tés anu dipigaé ku PC (Personal Computer) dina waktos booting kanggo terang kaayaan komponén hardware bobotoh PC.[1] POST dipigawé waktos dina booting, matak bisa pamaké mikawanoh, ngomékeun, mendak kalepatan sareng ngaposisikeun lokasi kalepatan.[1] Sahingga tiasa nangtukeun lengkah pangsaéna.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c "Pengertian dan Fungsi POST pada Komputer". www.teorikomputer.com. Diakses tanggal 2017-10-26.