Pasagi pényon kalayan dadampar (alas) a sarta luhur t

Pasagi doyong atawa pasagi pényon atawa jajaran génjang (dina basa Indonesia) nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku dua pasang rangkay (basa Indonésia: rusuk) anu sarua panjang sarta sajajar jeung papasanganana, sarta mibanda dua pasang juru (sudut) nu teu nyiku anu legana sarua jeung lega juru hareupeunana.

Pasagi pényon kalayan opat rangkay anu sarua panjang disebut beulahan kupat.

Rumus pasagi pényonÉdit

KurilingÉdit

 

LegaÉdit