Penyanyi nyaéta jalma anu ngagunakeun sora anu sareng lagu anu dipirig ku musik atanapi henteu.

Opat awéwé hamil nyanyi.

Disada

édit

Sora panyanyi diatur ku jinis nyaéta saperti kieu:

  • Sora lalaki
* Tenor, sora lalaki paling luhur.
* Baritone, sora tengah lalaki.
* Bass, sora lalaki paling handap.
  • Sora awéwé
* Soprano, sora awéwé pangluhurna.
* Mezzo-soprano, sora awéwé tengah.
* Contralto, sora awéwé panghandapna. Istilah sanésna nyaéta alto kanggo musik paduan suara.