Perm (périodeu)

(dialihkeun ti Periodé Pérmian)

Periodé Pérmian, dalam waktos geologis, periodé pamungkas éra Paléozoikum. Periodé Pérmian dimimitian 298,9 juta taun ka pengker sarwng lekasan 252,2 juta taun ka pengker, manjangan ti deket Periodé Karbon dugi ka awal Periodé Trias. Pérm dibagi jadi tilu kala, nyaéta Lopongian, Guadalupian, sareng Cisuralia.

Mimiti dina periodé éta, glasier nyebar, sareng beubeur iklim latitudinal dikembangkeun pisan. Iklim pamanasan salami periodé Pérmian, sareng, dina akhir éra éta, kaayaan anu panas sareng garing parahna pisan sabab nyababkeun krisis dina laut Pérmian sareng téréstrial. Gencatan iklim dramatis ieu parantos disababkeun sabagéan ku buana leutik ka Superbuana Pangéa, anu dikubengku luas Samudra dunya.[1]

RéferénsiÉdit

  1. "Permian Period | geochronology". Encyclopedia Britannica. Diakses tanggal 2019-11-11.