Polimér nyaéta istilah generik nu dipaké pikeun ngadadarkeun molekul panjang. Molekul panjang ieu diwangun ku unit struktural jeung unit ulangan nu kasambung ku beungkeut kimia. Prosés ngarobah unit-unit ieu jadi polimér disebut polimérisasi, sedengkeun unit-unitna disebut monomér, nu biasana molekul leutik nu mibanda beurat molekul handap.

Tumbu kaluarÉdit