Buka ménu utama
ROM Komputer

ROM (réad Only Memory) nyaéta mémori anu ngan tiasa dibaca, henteu tiasa dihapus atanapi dirobah ku pamakéna, sabab program éta geus dieusian ku pabrik anu ngadamelna, ROM ayana panceg tina BIOS anu panceg dina motherboard anu ngagaduhan fungsi keur ngatur peripheral.[1] ROM béda jeung RAM, upami ROM mah ngan bisa dibaca hungkul alias henteu bisa dirobah, édit jeung sajabana, upami RAM mah salian tiasa diédit jeung dirobah, tiasa ogé dibaca.[1]

Data dina ROM diselapkeun langsung ngaliwatan mask wanoh ti assembly chip.[1] Hal ieu ngajadikeun éta pisan ekonomis, utamana lamun urang ngahasilkeun dina jumlah badag.[1] Tapi ogé janten pisan mahal sabab henteu fléksibel.[1] Salah sahiji parobahan malah salah bit merlukeun topeng anyar nu geus pasti moal mirah.[1] Sabab henteu fléksibel lajeng jarang ngagunakeun éta deui, aplikasi sejen nu sarua jeung CD-ROM ieu prerecorded anu terkenal, salah sahiji CD musik.[1] Kontras jeung pamadegan loba jalma yén CD-ROM ieu ditulis kalayan laser data dina CD-ROM rada dicitak dina piring plastik.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h "Pengertian ROM Dan Fungsinya Beserta Cara Kerjanya - Pengertian Apapun". www.pengertianku.net (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-10-26.