Buka ménu utama

Pananggalan radiométrik (Radiometric dating) nyaéta hiji téhnik nu dipaké pikeun nangtukeun umur bahan dumasar kana pangaweruh laju uray isotop alami jeung kandunganana kiwari.

Aya sababaraha métode nu akurasina, béaya, jeung skala waktuna béda-béda.

Tipe-tipe pananggalan radiométrikÉdit

Dasar-dasar pananggalan radiométrikÉdit

Watesan téhnik ieuÉdit

Téhnik pananggalan modérnÉdit

Téhnik pananggalan jangka-pondokÉdit

Tempo ogéÉdit