Rakitan lantip nyaéta kecap anu diucapkeun maksudna kaditu tapi hartina kadieu atawa kalimat anu salah tapi nu ngadenge na teu ngarasa salah jeung langsung ngarti

Conto

•Gedekeun tv na •Abi Hoyong abus tv •Jang, Pangmegatkeun angkot! •Udin punteun, Pangmareumankeun kompor