Buka ménu utama

Rini Mariani Soemarno anu baheula dikenal salaku Rini Mariani Soemarno Soewandi lahir di Maryland,Amérika Serikat tanggal 9 Juni 1958.Rini nyaéta Menteri Perusahaan Negeri di Kabinet Gawé pikeun periode 2014-2019 ku Présidén Jokowi ti saprak 26 Oktober 2014. Sarjana Ékonomi 1981 lulusan Wellesley College, Massachusetts, Amérika Serikat. Ieu mangrupikeun salah sahiji menteri anu dilantik ti kalangan profesional. Menteri Perindustrian sareng Perdagangan di Kabinet Gotong royong antara 2001 ka 2004.

Saanggéus cerai jeung suamina,Didik Soewandi,ti leutik Rini parantos ngalih ka Amérika Serikat,Jakarta,dan Walanda ku sabab tugas bapakna.Rini mendalami studi ekonomi di Wellesley College,Masschusetts,Amérika Serikat di taun 1981.Saanggeus lulus Rini magang di Perbendaharaan Amérika Serikat sareng ngamimitian karirna ku damel di Citibank Jakarta taun 1982.Bapana, Soemarno, nyaéta Gubernur Bank Indonesia sareng Menteri Keuangan Kabinét III pikeun periode 1960-1962.

Dina taun 1962-1963, Soemarno masih dijabat salaku Gubernur Bank Indonesia sareng ogé Menteri Pamaréntahan Bank Pusat pikeun Kabinet Gawé IV. Teras ti 1964-1966, Soemarno janten Menteri Coordinating for Compartments kauangan dina opat kabinét anu béda. Alesan pikeun pelantikannya salaku Gubernur Bank Indonesia kumargi Soemarno parantos janten Eksekutif Direktur Bank Internasional pikeun Rekonstruksi sareng Pangwangunan di Washington ti 1 Nopémber 1958 dugi Oktober 1960.

Taun 1982, saatos nampi kasempetan pikeun digawé salaku intern di Perbendaharaan AS, Rini mutuskeun pikeun uih deui ka Indonésia. Rini damel di Citibank Jakarta. Karir neraskeun ngagancangkeun dugi ka kalebet dina korsi Wakil Présidén anu ngurus Perbankan Perusahaan, Pamasaran sareng Pelatihan,dina taun 1989 anjeunna teras milih ngalih ka PT Astra Internasional pikeun ngembangkeun dirina sorangan. Taun 1990 anjeunna dipercaya ku William Soeryadjaya, komisarisna Astra International, ngayakeun korsi Diréktur Keuangan Astra International dugi ka 1998.Dina awal taun 1998, Rini ditarik kana birokrasi. Anjeunna kapilih ku Menteri Keuangan anu harita, Fuad Bawazier, ngabantosan anjeunna janten asisten dina widang Hubungan Ekonomi Internasional.Rini uih deui ka Astra nalika perusahaan ngalaman badai krisis ékonomi ampir nyababkeun.Leungitna indungna ti perusahaan otomotif panggedéna di Indonésia dina satengah munggaran taun 1998 ngahontal Rp 7,36 triliun.Sababaraha léngkah langsung Rini dilakukeun, sapertos program efisiensi bisnis ngalangkungan potongan gaji eksekutif, penutupan jaringan distribusi anu kurang strategis, sareng ngirangan 20 persén pagawé ti 100.000 karyawan Astra dina waktos éta.Rini asup ka perusahaan multimédia Agrakom, anu katelah pamilik situs Detikcom salaku komisarisna .[1][2]

kasangtukangÉdit

RujukanÉdit

  1. VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Rini Soemarno - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12. 
  2. "Profil - Rini Mariani Soemarno Soewandi". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-10-12.