Buka ménu utama

Sebastian Vettel (babar di Heppenheim, Jerman, kaping 3 Juli 1987) nyaete saurang tukang balap mobil F1 ti Jerman. Ayeuna ngagabung sareng tim Red Bull Racing, ngagentoskeun posisi David Coulthard anu pensiun di ahir 2008. Sateuacan ngagabung sareng Red Bull, Vettel gabung sareng tim Scuderia Toro Rosso. Puncak prestasina dicetak di musim 2008 kamari, di mana Vettel janten pariah pole position sareng pemenang balap F1 terngora sapanjang sejarah F1. Di Red Bull, Vettel mangrupa babaturan satim Mark Webber. Vettel ngamulai debut F1 na di taun 2007 sareng tim BMW-Sauber, teras saatos dua balapan, dirina ngalih ka tim Scuderia Toro Rosso ngagentoskeun posisi Scott Speed anu dipecat.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel - Korea 2010 by LGEPR.jpg
Sebastian Vettel di Grand Prix Korea Selatan 2010.
Kewarganegaraan Citakan:Country data Jerman
Babar3 Juli 1987 (1987-07-03) (yuswa 32)
Tempat babarCitakan:Country data Jerman Barat Heppenheim, Jerman Barat
Sejarah karier di Formula Hiji
Tim ayeunaRed Bull Racing
Mobil nomor1
Jumlah balapan62
Jawara dunya1 (2010)
Meunang10
Podium18
Total poin356
Posisi pole15
Lap tergancang6
Balapan mimitiGrand Prix AS 2007[1]
Meunang mimitiGrand Prix Italia 2008
Menang terakhirGrand Prix Monako 2011
Balapan terakhirCitakan:Latest F1GP
Musim terakhir2010
Klasemen musim terakhirP1 (256 poin)

StatistikÉdit

  • 2006-07; Formula 1 – BMW-Sauber (test driver, satu balapan di AS 2007)
  • 2007-08; Formula 1 – Toro Rosso (masuk sejak GP Prancis 2007)
  • 2009; Formula 1 - Red Bull Renault (runner up F1 2009)

Tumbu kaluarÉdit

  1. Turun hanya untuk satu balapan saja menggantikan Robert Kubica yang cedera