Siki dina cabé hejo

Siki (basa Latén:semen) nyaéta bakal siki (ovulum) tina tutuwuhan kembangan nu geus asak.[1] Siki bisa kalindungan ku organ lian (buah, dina Angiospermae atawa Magnoliophyta) atawa henteu (dina Gymnospermae). Tina evolusi, siki mangrupa embrio atawa tutuwuhan leutik nu geus kamodifikasi sahingga bisa tahan leuwih lila dina kondisi nu kurang cocog pikeun tumuwuh. (Tempo pergiliran katurunan).[2]


Tempo ogéÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. Becking, Ir. H. Rahmat; Rukmana. MBA, M.Sc (1989). Budi Daya Nangka. Jakarta: Kanisius. p. 29. ISBN 9789794978771. 
  2. Tim Sains Quadra, Yati Herlanti; Tutut M Lestari, Dony HF (2006). Iimu Pengetahuan Alam Ipa Kelas 5 Sekolah Dasar. Jakarta: Yudhistira Ghalia Indonesia. p. 83. ISBN 9789797467395.