Sistem biologis mangrupa jaringan kompléks anu ngahubungkeun sababaraha éntitas anu aya hubunganana sacara biologis. Organisasi biologis ngabentang sababaraha skala jeung ditangtukeun dumasar kana struktur anu béda-béda gumantung kana naon sistemna. [1] Conto sistem biologis dina skala makro nyaéta populasi organismeu. Dina skala organ jeung jaringan dina mamalia jeung sato anu séjénna, contona kaasup sistim pamedalan getih, sistim panapasan, jeung sistim saraf. Dina skala mikro nyaéta skala nanoscopic, conto sistem biologis nyaéta sél, organél, kompléks makromolékuler jeung jalur pangaturan. Sistem biologis tong disaruakeun jeung sistim hirup, siga organismeu hirup.

Conto sistim: uteuk, cerebellum, tulang tonggong, jeung saraf mangrupa opat komponén dasar tina sistem saraf .

Tumbu luarÉdit

  • Sistem Biologi: Ikhtisar ku Mario Jardon: Tinjauan ti Science Creative Quarterly, 2005.
  • Sintésis sareng Analisis Sistem Biologis, ku Hiroyuki Kurata, 1999.
  • Éta tina sakedik sareng pas tina sakedik. Kana asal sareng pangaruh inpormasi dina évolusi rata-rata. Ngawengku kumaha bentuk kahirupan sareng sistem biologis asalna sareng ti saprak éta mekar janten langkung rumit, kalebet épolusi gén sareng memes, janten mémik rumit ti organisasi sareng perusahaan multinasional sareng " otak global ", (Yves Decadt, 2000). Buku anu diterbitkeun dina basa Walanda ku ringkesan kertas Inggris dina The Information Philosopher, http://www.informationphilosopher.com/solutions/s Scientists/decadt/
  • Schmidt-Rhaesa, A. 2007. Évolusi Sistem Organ . Oxford University Press, Oxford, [1] .

RujukanÉdit

 

  1. F. Muggianu; A. Benso; R. Bardini; E. Hu; G. Politano; S. Di Carlo (2018). "Modeling biological complexity using Biology System Description Language (BiSDL)". 2018 IEEE International Conference on Bioinformatics and Biomedicine (BIBM). IEEE Xplore Digital Library. pp. 713–717. ISBN 978-1-5386-5488-0. doi:10.1109/BIBM.2018.8621533.