Spésialisasi médis

Spesialisasi médis nyaéta cabang prakték médis anu difokuskeun kana kelompok pasén, panyakit, kaahlian, atawa filosofi anu husus. Sababaraha contona nyaéta spésialis budak (pédiatri), kanker (onkologi), atawa parawatan primer (kadokteran kulawarga). Saenggeus lulus ti sakola kadokteran, saurang dokter biasana ngalanjutkeun atikan kadokteran maranéhanana dina widang kadokteran husus kalawan ngaréngsékeun résidénsi sababaraha taun pikeun jadi spésialis médis.[1]

Spésialisasi médis bisa diklasipikasikeun jadi sababaraha sumbu atawa widang, saperti:

Tempo ogéÉdit

RéférénsiÉdit

  1. "Different Types of Doctors: Find the Specialist You Need". webmd.com. Diakses tanggal 17 March 2018.