Supergugus (Basa Inggris: Supercluster) nyaéta hiji struktur alam semesta anu kajieun tina sababaraha gugusan galaksi jeung grup galaksi, masing-masing supergugus mibanda massa kira-kira 1013 - 1014 Massa panonpoé jeung bisa mibanda ukuran mangyuta-yuta Taun cahya. Misalna, supergugus Hydra anu ukuranna 100 yuta Taun Cahya jeung supergugus perseus-pisces. grup Lokal di mana Galaksi Bima Sakti nyampak mangrupa bagéan tina supergugus Virgo bareng jeung sawatara grup galaksi jeung gugus galaksi séjénna.

Supergugus Virgo, di mana Grup Lokal nyampak bareng jeung sawatara grup galaksi jeung gugus galaksi

Tumbu kaluarÉdit