Buka ménu utama

Téater asal - muasalna hiji tempat atawa panggung pikeun panongton, nyaéta hiji wangunan anu diwangun pikeun jadi tempat lumangsungna hiji kajadian tongtonan.[1]

Eusi

Ciri mandiri seni téaterÉdit

Hiji kasenian bisa disebut téater di mana mibanda sabaraha ciri ku ayana[2]:

  1. Naskah
  2. Tempat pamintonan atawa (tempat mentas)
  3. Pamaen (artis atawa aktor)
  4. Tukang nari, jeung
  5. Pakakas pamentasan.

Ruparupa téater tradisionalÉdit

Hususna di tatar Sunda, ampir di unggal wewengkon mibanda seni téater séwang-séwangan, Rupa-rupa téater anu aya di Nusantara nepi ka kiwari [2] :

  1. Téater Oncor
  2. Téater Boneka
  3. Téater Catur
  4. Téater Madya
  5. Téater modérn
  6. Téatronik

Tutumbu KaluarÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. Wijaya, Putu.TEATER Buku Pelajaran Seni Budaya, Edisi Uji Coba PSN 2007.Jakarta, 2007
  2. a b Rupa-rupa seni teater