Térmométer (Aksara Sunda: ᮒᮦᮁᮙᮧᮙᮦᮒᮨᮁ) nyaéta pakakas anu dipaké pikeun ngukur suhu (temperatur), atawa robahan suhu. Istilah térmométer asalna tina kecap-kecap basa Latén thermo anu hartina panas sarta méter anu hartina ngukur. Cara gawé térmométer aya rupa-rupa, anu pangilaharna dipaké nyaéta térmométer cai raksa.

Hiji térmométer

Wanda térmométerÉdit

Aya rupa-rupa térmométer nurutkeun cara gawéna:

Tumbu ka luarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan