Taman nasional nyaéta hiji wewengkon pikeun ngamumulé alam anu boga ékosistem asli, anu dikokolakeun kalawan sistem zonasi dimangpaatkeun pikeun tujuan panalungtikan, élmu pangaweruh, atikan, budaya, pariwisata, jeung rékréasi.[1] Taman nasional mangrupa salah sahiji wanda kawasan konservasi anu ditangtayungan, biasana ditangtayungan ku pamaréntah.[2]8

Taman Nasional Gedé Pangrango

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Atlas Nasional Indonesia. Penerbit Bakosurtanal (Badan Koordinasi Survey dan Pemetaan Nasional). Cibinong, Bogor 2008. ISBN 978-979-26-6938-1. Hal 158.
  2. Widiyanto, Pungky (2021). Taman Nasional Indonesia: Permata Warisan BangsaWidiyanto. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia,. ISBN 9786024815646.  Disungsi12 Peb 2022