Televisi

(dialihkeun ti Tipi)

Televisi (di Indonésia 'televisi' sacara teu resmi disebut TV, tivi, tévé atawa tipi), nyaéta hiji alat keur nangkep siaran nu aya gambaran. Kecap televisi asalna tina kecap tele jeung vision; nu hartina masing-masing nyaéta jauh (tele) jeung katempo (vision). Jadi televisi hartina katempo ti jarak nu jauh. Pamanggihan televisi disajajarkeun jeung pinanggihna roda, sabab kapanggihna televisi ieu bisa ngarobah peradaban dunya.

Rujukan sajarahÉdit

Pelepasan ti televisi anu pangheulana dimimitian ku sajarah penemuan televisi téa, dimana ilmuwan Rusia Konstantin Persky (anu munggaran nganggo istilah "tivi"), Boris Rosing (anu nampi patén anu munggaran pikeun téknologi tivi éléktronik anu dianggo ayeuna) sareng murid na Vladimir Zvorykin, anu dianggap salah ti panyipta televisi modéren: ikonoskop anu anjeunna nimukeun mangrupikeun naskah dina kajelasan gambar sareng diidinan ngamimitian produksi massal panampi televisi.[1]

CatetanÉdit

  1. "Latar sajarah ngeunaan penemuan TV.". 
 
TV Braun HF1 Jerman taun 1959

Jenis televisiÉdit

Tempo ogéÉdit