Tipung nyaéta bubuk leutik tur lemes anu dihasilkeun tina olahan sisikian, beubeutian pon kitu deui sasatoan.[1] Badag jeung lembutna tipung gumantung kana mangsa nutuan atawa ngagilingna, tipung ilaharna dimangpaatkeun pikeun kabutuhan rumah tangga, bahan baku industri, panalungtikan, jeung réa-réa deui.[1] Tipung dihasilkeun tina rupa-rupa bahan saperti : Tipung tarigu tina gandum , tapioka tina sampeu , maizéna tina jagong , tipung lauk, tipung tulang, tipung sagu tina tangkal kirai , jeung rea-rea deui.[2][3]

Tilu rupa tipung tipung gandum. Ti kénca ka katuhu: tipung gandum Tipe 550 (kanggo sagala rupi kagunaan), tipung Tipe 1050, tipung rai Tipe 1150

Dicutat tinaÉdit

  1. a b Danadibrata, R.A (2006). Kamus Basa Sunda. Bandung: PT Kiblat Buku Utama. p. 702. ISBN 9793631937. Diakses tanggal (disungsi) 4 Maret 2021. 
  2. Bajaj, Y. P. S. (1821). Trees IVVolume 35 dari Biotechnology in Agriculture and Forestry. London: Springer Science & Business Media. p. 219. ISBN 9783540605478. Diakses tanggal 27 Desember 2019. 
  3. {{Cite book | title =Sagu Papua Untuk Dunia| first =Ahmad| last =Arif| publisher =Springer Science & Business Media| location =Kepustakaan Populer Gramedia| year =2019| pages =31|ISBN=9786024812003|url=https://books.google.co.id/books?id=1irGDwAAQBAJ&pg=PT46&dq=metroxylon+adalah&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwikzeapmdbmAhXCZSsKHbWlBX8Q6AEIMjAB#v=onepage&q=metroxylon%20adalah&f=false%7Caccessdate=27 Desember 2019/refref name=sumber1>(en) [1] (Dicutat tanggal 04 Desember 2011)