Buka ménu utama

Titik Golak mangrupa suhu di mana éta suhu bisa ngarobah kaayaan hiji zat tina cair kana gas dina sakabéh atawa sabagain éta cairan.[1] Cairan éta bisa robah jadi gas dina suhu di handap titik golak ngaliwatan prosés panguapan.[1] Nalika zat cair jadi gas disebut ngagolak atawa panguapan.[2] Dina suhu nu tangtu nu disebut titik golak, molekul bakal meunangkeun énergi anu cukup pikeun ngaleupaskeun sorangan jadi gas. Titik golak cai nyaéta 100 darajat C (212 darajat F).[2]

ReferensiÉdit

  1. a b (en)Boiling point (diakses ping 4 November 2015)
  2. a b (id)Pengertian Titik Leleh dan Titik Didih (diakses ping 4 November 2015)