Buka ménu utama
Pél Nexium 40 mg ngandung zat esomeprazole magnesium

Ubar nyaéta hiji bahan atawa paduan bahan-bahan anu dimaksudkeun hsangkan bisa dipaké dina netepkeun diagnosa, nyegah, ngurangan, nyageurkeun panyakit atawa gajala panyakit, raheut atawa kalainan badaniah jeung rohaniah anu eunteup di hiji jalma, sasatoan atawa tutuwuhan. Aya ogé ubar nu dimaksudkeun pikeun ngalus-ngalus bagéan awak.[1]

Eusi

Rupa-rupa UbarÉdit

Ubar JadiÉdit

Ubar jadi nyaéta ubar boh dina kaayaan murni atawa campuran anu mangrupa bubuk, éncér, salep, tablét, pél, suppositoria atawa mangrupa anu séjén anu mikaboga ngaran téknis saluyu jeung Farmakopé Indonésia atawa buku-buku séjén anu ditangtukeun ku pamaréntah.[1]

Ubar PaténÉdit

Ubat patén nyaéta ubar jadi anu miboga ngaran dagang kadaptar atasnami si nunyieun atawa dikawasakeunna jeung dijual dina bungkus asli ti pabrik anu meroduksina.[1]

Ubar AnyarÉdit

Ubar anyar nyaéta ubar anu di antarana ngabogaan eusi hiji zat boh minangka bagéan anu berhasiat ogé anu teu berhasiat. Misalna lapisan, pangeusi, panglarut, bahan pamantu (vehikulum) atawa komponén séjén anu acan dipikawanoh, sahingga henteu dipikanyaho hasiat atawa kaamananna.[1]

Ubar AsliÉdit

Ubar anyar nyaéta ubar anu meunang langsung tina bahan-bahan alamiah, diolah kalayan saderhana dumasar kana pangalaman jeung digunakeun pikeun pangubaran tradisionil.[1]

ReférénsiÉdit

  1. a b c d e PPB SMF-SMKF. Farmakognosi untuk Sekolah Menengah Kejuruan Farmasi (Kelas X) cetakan VI. PPB SMF-SMKF: Jakarta.2011