Vaalbara nyaéta Superbuana Arkéan anu diwangun ti Kraton Kaapvaal, ayeuna aya di Afrika Kidul beulah wétan, jeung kraton Pilbara, dinten ayeuna aya di kalér-kuloneun Australia kulon. Vaalbara dibéré ngaran ku narima ngaran opat hurup ngaran Kraton. Dua kraton dijieun tina kerak lawan 3,6 ± 2,7 miliar tahun ka tukang, sahingga Vaalbara mangrupa Superbuana terakhir di Bumi.[1]

RéferénsiÉdit

  1. "About: Vaalbara". dbpedia.org. Diakses tanggal 2019-11-10.